Bramborový salát
Ingredience - suroviny:
2 Kg brambor na salát ( ideální je červená odrůda ) uvařit ve slupce, oloupat
1 opravdu velká cibule, nebo dvě menší ( 6-8 cm ) nakrájet na-jemno
6 na-tvrdo uvařených vajec ( do vody přidejte sůl a 2 lžíce octa - vařte 8 min)
po uvaření rychle zchladit studenou vodou a pomlátit-nakřápat v kastrůlku s vodou
500 g Gothaje nahrubo nastrouhat
3 kyselé okurky na hrubo nastrouhat
2 Moravanky - cibulky nakrájet na jemno, okurky taktéž, mrkev, celer, papričku sníst :)
nálev cca 4 lžíce dát do salátu.
1 Majolka Vitana, nebo Hamé, ideální vlastní výroba 400 ml
3 lžíce Dijon hořčice
2 velké hrsti mraženého hrášku ( nechat přelít vroucí vodou v kastrůlku ) - zcedit
Sůl, pepř - dle chuti
Brambory oloupané a protlačené přes "kolečko" , s pokrájenou zeleninou a vajíčky smícháme se vším připraveným. Necháme odležet zakryté na chladném místě.
Toto místo chráníme vlastním tělem do vánoc, aby bylo co k řízkům přikládat :)